Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
sky ecc

Berichtendienst Sky ECC: 'We zijn niet gekraakt door opsporingsdiensten'

Berichtendienst Sky ECC ontkent gekraakt of gehackt te zijn door opsporingsdiensten in Nederland of België. Die maakten dinsdag bekend toegang te hebben gekregen tot honderden miljoenen berichten van gebruikers van de versleutelde dienst.
Door NU.nl/ANP

Het bedrijf schrijft woensdag in een verklaring helemaal geen contact met de opsporingsdiensten te hebben gehad. Ook zouden volgens de berichtendienst distributeurs in Nederland en België melding hebben gemaakt van een "valse phishingapplicatie die ten onrechte is gepresenteerd als Sky ECC".

Die app zou op telefoons zijn gezet, die vervolgens zijn verkocht. Sky ECC kondigt juridische stappen aan vanwege de verspreiding van die "nepapp".

De berichtendienst spreekt ook tegen dat het een populair platform voor criminelen is. "Sky ECC heeft een zerotolerancebeleid en verbiedt alle criminele activiteiten op al haar platformen. Accounts die worden gebruikt voor criminele activiteiten, worden onmiddellijk gedeactiveerd."

Het onderzoek naar de versleutelde berichten leidde in Nederland tot tientallen arrestaties. Ook in België zijn op grote schaal aanhoudingen verricht en huiszoekingen gedaan.


Lees meer over:

Tech

Aanbevolen artikelen