Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

YouTube verwijdert videokanalen van televisienetwerken leger Myanmar

YouTube heeft vijf videokanalen verwijderd die werden beheerd door militairen van het Myanmarese leger. Op de kanalen werden video's geplaatst van televisienetwerken die worden gerund door het leger.
Door ANP/Reuters

"We hebben een aantal kanalen opgeheven en meerdere video's van YouTube verwijderd in overeenstemming met onze richtlijnen en wetten", verklaart een woordvoerder van het platform tegen persbureau Reuters.

Welke richtlijnen precies zijn overtreden wordt niet gezegd. Het gaat onder meer om de staatszender en meerdere andere netwerken die in het bezit zijn van het leger.

Het Myanmarese leger greep op 1 februari de macht in het Aziatische land. Regeringsleider Aung San Suu Kyi en andere belangrijke politici werden in detentie geplaatst.

De partij van Aung San Suu Kyi wordt door het leger beschuldigd van fraude bij de parlementsverkiezingen van eind vorig jaar, hoewel daar volgens de nationale kiescommissie geen bewijs voor is. Sinds de staatsgreep zijn zeker 54 doden gevallen en zijn er zeventienhonderd arrestaties verricht.


Lees meer over:
YouTubeMyanmar

Aanbevolen artikelen