Nintendo zou werken aan een nieuw model van zijn Switch-gameconsole, die een groter scherm krijgt. Dat meldt Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen die betrokken zouden zijn bij de productie. Het gaat volgens ingewijden om een oledscherm van Samsung.

Volgens de bronnen zou Samsung Display in juni beginnen met de massaproductie van de oledschermen van 7 inch, die een resolutie hebben van 720 pixels. Het bedrijf zou maandelijks een miljoen schermen willen produceren en de eerste exemplaren in juli willen versturen.

Bloomberg schrijft dat de nieuwe console vervolgens later dit jaar wordt uitgebracht. Zowel Nintendo als Samsung wil daar geen commentaar op geven.

Het gerucht dat Nintendo een verbeterde versie van zijn Switch gaat uitbrengen, doet al langer de ronde. Het zou gaan om een zogenoemde Nintendo Switch Pro, met onder meer een krachtigere chip en dus een beter scherm.

Vooralsnog zijn dit echter geruchten: Nintendo meldde vorige maand dat het voorlopig geen plannen heeft een nieuwe console uit te brengen, omdat het huidige model van de Switch nog erg goed wordt verkocht.