De bouwgame Terraria komt toch naar Google Stadia. Eerder deze maand werd de Stadia-versie afgeblazen omdat het Google-account van de makers opeens geblokkeerd was.

"Na een maand druk uitoefenen, heeft Google contact met ons opgenomen, de situatie uitgelegd en ons weer toegang gegeven tot onze accounts", schrijft maker Re-Logic nu op zijn forum. "Vanwege al het harde werk dat het Stadia-team er al in heeft gestoken, hebben we besloten dat de Stadia-versie door mag gaan."

Een van de ontwikkelaars, Andrew Spinks, reageerde begin deze maand verbolgen toen zijn account geblokkeerd bleek en hij geen antwoord kreeg van Google. Hij wilde niet betrokken zijn bij een bedrijf dat zijn klanten zo behandelt, schreef hij. Daarom annuleerde hij de Stadia-versie van Terraria.

De komst van de populaire bouwgame naar Stadia was toen nog niet officieel aangekondigd. Nu ligt er een speelbare versie ter controle bij Google, aldus Re-Logic.

Cloudgamingdienst Stadia sloot vorige maand zijn eigen ontwikkelingsstudio voor games en kondigde aan zich alleen nog op games van derden te richten.