Het forum Reddit was woensdag korte tijd onbereikbaar nadat de waarde van het aandeel GameStop fors was gestegen. Beleggers van het forum wisten vorige maand de koers van het aandeel op te drijven van 18 tot ruim 483 dollar (15 tot 398 euro), maar daarna volgde een forse daling en stond de koers dinsdag op 44 dollar. Het aandeel GameStop was woensdag bij het sluiten van de beurs echter ruim 91 dollar waard.

De handel in de aandelen van gameverkoper GameStop werd woensdag tot twee keer toe stilgelegd vanwege de grote koersschommelingen. De oorzaak is volgens analisten onduidelijk. Mogelijk speelde de bekendmaking van het vertrek van de financieel directeur een rol.

Vorige maand werd een ongekende koersstijging veroorzaakt doordat veel kleinere beleggers via Reddit opriepen het aandeel GameStop te kopen. De beleggers wilden zo de koers opdrijven en daarmee shortsellers een hak zetten. Deze shortsellers speculeerden op een koersdaling en hebben dan ook miljarden verloren door de snelle koersstijging.

Gebruikers riepen elkaar, ondanks de dalende waarde, via het forum op de aandelen vast te houden en niet te verkopen. De onverwachte stijging van woensdag zorgde dan ook voor een déjà vu bij veel beleggers van WallStreetBets, het Reddit-forum waar de rage begon. In de middag was het forum ruim een half uur onbereikbaar.

Ook veel Nederlanders stapten in. Bij broker BinckBank was het aandeel GameStop in januari het populairste aandeel om in te handelen.

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen hield vorige week in Washington hoorzittingen over de aandelenrace. De Amerikaanse regering wil uitzoeken of er sprake van marktmanipulatie was.