Twitter heeft enkele honderden accounts verwijderd die naar eigen zeggen banden hadden met Rusland, Armenië of Iran. De personen achter de accounts zouden de gebruikersvoorwaarden hebben geschonden, meldt het sociale netwerk dinsdag.

"De accounts zijn permanent van Twitter verwijderd wegens schending van ons beleid", schrijft het sociale netwerk in een blogpost.

Het gaat in totaal om 373 accounts. Daarvan opereerden 238 accounts vanuit Iran, waarbij volgens Twitter verschillende gebruikersvoorwaarden werden geschonden. Om welke voorwaarden het precies gaat, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Ook zijn honderd accounts met Russische banden verwijderd. Daarvan waren 69 nepaccounts die konden worden gekoppeld aan Russische overheidsinstanties. De andere 31 accounts waren betrokken bij Internet Research Agency, een Russisch bedrijf dat bekendstaat als 'trollenfabriek'.

Tot slot werden 35 accounts met banden met Armenië verwijderd. Die werden volgens het sociale netwerk gebruikt om onwaarheden over Azerbeidzjan te verspreiden. Ook werd vanaf de accounts spam verstuurd.