Apple wil de HMDI-poort en SD-kaartlezer terugbrengen naar de MacBook Pro, meldt techblog MacRumors op basis van een voorspelling van Apple-analist Ming-Chi Kuo.

De twee nieuwe modellen, met schermen van 14 en 16 inch, zouden in de tweede helft van dit jaar worden uitgebracht. Het zou voor het eerst zijn sinds 2016 dat Apple zijn duurste en krachtigste laptoplijn van een nieuw ontwerp voorziet.

Destijds snoeide het bedrijf juist flink in het aantal aansluitingen op het apparaat: alle poorten werden vervangen door USB-C-poorten, Thunderbolt 3-poorten en een koptelefoonaansluiting.

Dat beperkte aantal poorten kwam Apple op veel kritiek te staan. Het bedrijf richt zich met de MacBook Pro’s onder andere op mensen in de audiovisuele sector, die veel gebruik maken van SD-kaarten en zaken als externe schermen.

De terugkomst van de HMDI-poort en SD-kaartlezer zijn waarschijnlijk niet de enige veranderingen. Volgens persbureau Bloomberg wil Apple bij de nieuwe modellen de Touch Bar, die in 2016 werd geïntroduceerd, weghalen. In plaats daarvan zou er weer een rij fysieke toetsen komen.

Ook moeten de laptops volgens het persbureau weer worden opgeladen met een MagSafe-kabel, die tot 2016 werd gebruikt. Nu laden MacBooks op via een USB-C-aansluiting, maar daar zou het bedrijf weer van af willen.