Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vrouw met telefoon is blij

Gratis versie wachtwoordkluis LastPass niet langer voor telefoon én computer

De gratis versie van de wachtwoordbeheerder LastPass werkt per 16 maart niet langer op een mobiele telefoon én computer. Gebruikers moeten kiezen op welk type apparaat zij de wachtwoordkluis willen gebruiken. Wie LastPass zowel op zijn smartphone of computer wil gebruiken, moet een betaald abonnement afsluiten, meldt het bedrijf dinsdag.
Door NU.nl

Wachtwoordbeheerders zijn diensten waarmee gebruikers hun wachtwoorden in een veilige, digitale kluis kunnen opslaan. LastPass is een van de bekendste aanbieders, naast bijvoorbeeld 1Password en Dashlane.

Veel aanbieders van wachtwoordmanagers bieden naast veilige opslag ook de optie om wachtwoorden te kopiëren en automatisch in te vullen op websites. Op die manier kunnen mensen voor elke site een uniek, complex wachtwoord gebruiken zonder dat ze dit moeten onthouden.

De wijziging per half maart betekent dat LastPass minder toegankelijk wordt voor mensen die niet voor de dienst betalen, maar de kluis wel op bijvoorbeeld hun laptop en smartphone gebruiken.

Zij moeten voortaan kiezen of hun gebruik gericht is op computers (waaronder internetbrowsers op desktops en laptops) of mobiele apparaten (smartphones, tablets en smartwatches). Binnen die categorieën mogen mensen nog wel een onbeperkt aantal apparaten gebruiken.

Een betaald abonnement op LastPass kost 34,80 euro per jaar. Het bedrijf biedt ook gezinsabonnementen aan.


Lees meer over:
WachtwoordenlastpassTech

Aanbevolen artikelen