Twitter heeft het account van de conservatieve actiegroep Project Veritas donderdag permanent geblokkeerd vanwege herhaaldelijke overtredingen van de privacyregels.

Project Veritas, dat ruim 700.000 volgers op Twitter had, is opgericht door activist James O'Keefe. De actiegroep staat bekend om haar undercoveracties en zegt dat ze misstanden bij overheidsinstellingen en bedrijven wil aantonen.

De activisten richten hun pijlen op onder anderen journalisten en progressieve bestuurders. Critici beschuldigen de actiegroep er echter van zelf misleidende informatie te verspreiden.

Twitter heeft niet bekendgemaakt met welke tweets de actiegroep in overtreding was. Project Veritas legde zelf een verband met een video waarin Facebook-bestuurder Guy Rosen buiten zijn woning wordt geconfronteerd.

Een lid van de groep stelt Rosen in de video een vraag over maatregelen van Facebook tegen oproepen tot haat. "Hoe definiëren jullie hatelijke uitspraken? Zijn dat gewoon uitspraken die jullie haten?", wordt geroepen naar de man.

Project Veritas zegt op Telegram dat de privacy van Rosen niet is geschonden, omdat niet onthuld zou zijn waar de Facebook-bestuurder is benaderd. "Verslaggevers spreken zo vaak mensen op straat aan", schrijft de groep, die het besluit van Twitter wil aanvechten.