Facebook gaat het aantal berichten dat geplaatst is door het leger van Myanmar inperken, meldt het socialemediabedrijf vrijdag.

Facebook zegt het besluit genomen te hebben omdat de militaire machthebbers van Myanmar "desinformatie blijven verspreiden". Op 1 februari pleegde het leger van het Zuidoost-Aziatische land een staatsgreep tegen de democratisch gekozen burgerregering.

De maatregelen, die bedoeld zijn om het aantal mensen dat de berichten van het leger te zien krijgt te verminderen, zijn met zekerheid van toepassing op de officiële Facebook-pagina van het leger en die van een woordvoerder, meldt Facebook.

Daarnaast kan Facebook andere pagina's aanpakken "die meermaals ons beleid op desinformatie overtreden". Die pagina's worden niet langer aangeraden bij gebruikers.

Het socialemediabedrijf heeft ook de mogelijkheid van het Myanmarese leger opgeschort om verzoeken in te dienen tot het verwijderen van materiaal. "Tegelijkertijd beschermen we inhoud, waaronder politieke uitlatingen, die het volk van Myanmar toelaat om zich vrij te uiten en de wereld te laten zien wat er in hun land gebeurt", aldus Facebook.

Honderdduizenden Myanmarezen zijn de straat opgegaan sinds het militaire bewind de regering van Aung San Suu Kyi omverwierp en haar en andere democratische regeringsleiders oppakte. Eerder liet de militaire junta al weten Facebook te hebben geblokkeerd.