Zo'n drie miljoen Nederlanders telefoneerden en videobelden in het laatste kwartaal van 2020 via WhatsApp. Dat schrijft Telecompaper in zijn Dutch Apps Market-rapport.

Naast drie miljoen Nederlanders die dagelijks gebruikmaken van de (video)beloptie van WhatsApp, gebruiken ook nog eens drie miljoen Nederlanders de functie wekelijks. Twee miljoen Nederlanders voeren maandelijks een audio- of videogesprek via WhatsApp.

Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019, voor de uitbraak van COVID-19, is het aantal minuten dat WhatsApp per week gebruikt wordt gestegen van 21 naar 25. Hetzelfde beeld is ook zichtbaar bij Facetime, Google Hangouts en Viber. Alle drie deze apps werden in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld acht minuten per week meer gebruikt dan voor de uitbraak van COVID-19.

Op zakelijk gebied zijn Nederlanders volgens de onderzoekers snel gewend geraakt aan videogesprekken met collega's via bijvoorbeeld Teams en Zoom.

Ondanks dat de communicatie-apps meer werden gebruikt tijdens de coronaperiode, is het aantal installaties nauwelijks gestegen. Alleen FaceTime, iMessage en Skype zagen deze met 2 procentpunten stijgen.