Twitter introduceert mogelijk nog dit jaar een functie waarmee gebruikers fooien en betalingen van hun volgers kunnen ontvangen, zei Twitter-CEO Jack Dorsey woensdag.

Twitter overweegt al langer om zo'n functie in te voeren, maar de plannen worden nu concreter. Volgens Dorsey zouden betaalmogelijkheden het socialemediaplatform helpen om meer geld te verdienen en meer betrokken te zijn bij zijn 192 miljoen dagelijkse gebruikers.

"Het eerste waar we ons op willen concentreren, is de economische stimulans voor mensen die bijdragen aan Twitter", zei hij tijdens een conferentie.

Door gebruikersfooien en nieuwe functies zoals abonnementen te introduceren, zou het bedrijf zijn inkomsten kunnen diversifiëren. Momenteel verdient Twitter voornamelijk geld met de verkoop van advertenties.

Wanneer Twitter de functie wil realiseren, is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf onderzoekt momenteel nog hoe de betaalmogelijkheden eruit moeten gaan zien. Wel zei Dorsey dat hij er niet van uitgaat dat de abonnementen pas volgend jaar invloed zullen hebben op de omzet van het bedrijf.

Twitter maakte vorige maand ook bekend dat het de Nederlandse nieuwsbriefmaker Revue heeft overgenomen. Het bedrijf hoopt dat het daarmee gebruikers aantrekt die langere inhoud willen maken.