Twitter kende in het coronajaar 2020 een sterke groei van het aantal gebruikers. Er kwamen 40 miljoen nieuwe dagelijkse gebruikers op het platform bij, zo maakte het techbedrijf dinsdag bekend.

Het aantal gebruikers nam fors toe als gevolg van onder meer een aantal grote gebeurtenissen, zoals de coronapandemie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Het totale aantal gebruikers kwam wel net onder de verwachtingen uit, op 192 miljoen. Dat waren er een kwart meer dan een jaar eerder.

Volgens topman Jack Dorsey was 2020 een "uitzonderlijk jaar" voor Twitter. "We zijn trotser dan ooit dat we het publieke debat mogen dienen, helemaal in deze ongekende tijden."

Het nettoverlies kwam in 2020 uit op ruim 1,1 miljard dollar (910 miljoen euro). Een jaar eerder behaalde het techbedrijf nog een winst van bijna 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro). De omzet bedroeg 3,7 miljard dollar (ruim 3 miljard euro), met 7 procent een lichte stijging ten opzichte van een jaar eerder.

Voor 2021 is Twitter redelijk positief. Het bedrijf denkt verder te groeien, meer personeel aan te nemen en een nieuw datacentrum te bouwen. Twitter denkt dat de inkomsten de kosten zullen overstijgen als alles meezit en de pandemiesituatie verbetert.