Een ontwikkelaar van de bouwgame Terraria heeft de aankomende Google Stadia-versie van het spel gecanceld omdat zijn Google-account is geblokkeerd, meldt hij op Twitter.

Andrew Spinks van Re-Logic, een van de drie ontwikkelaars van de game, schrijft op Twitter dat hij al weken geen toegang meer heeft tot zijn Google-account. Daardoor kan hij niet bij Google Play, Google Drive, YouTube en zijn e-mail.

"Mijn account is al drie weken geblokkeerd. Ik heb nog steeds geen idee waarom. Ik heb er alles aan gedaan om dit opgelost te krijgen, maar jullie doen niets anders dan mij van het kastje naar de muur sturen", schrijft Spinks, die beweert de servicevoorwaarden van Google niet geschonden te hebben.

Hij zegt op dit moment geen andere mogelijkheid te zien dan Terraria voor Google Stadia te annuleren. "Ik wil niet betrokken zijn bij een bedrijf dat hun klanten en partners zo weinig waardeert. Met Google zakendoen is een blok aan het been."

Game was nog niet officieel aangekondigd voor Stadia

Terraria was nog niet officieel aangekondigd voor Google Stadia. Wel kreeg de game enkele dagen geleden een PEGI-rating (leeftijdsclassificatie) op de gamestreamingdienst, wat meestal betekent dat de game binnenkort te spelen zal zijn op het platform. Die plannen zijn nu dus van de baan.

Google heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Spinks. Ook is nog niet duidelijk waarom zijn account precies is geblokkeerd.

Google maakte vorige week bekend een eigen studio die exclusieve spellen voor Stadia maakte te hebben gesloten. Google-topman Phil Harrison zei dat het bedrijf meer met externe ontwikkelaars wil samenwerken om de games naar de gamestreamingdienst te brengen.