De virtualrealitybril van Apple krijgt twee schermen met een 8K-resolutie, meldt The Information donderdag op basis van ingewijden. De headset moet 3.000 dollar gaan kosten, omgerekend ruim 2.500 euro.

De twee schermen zouden per oog van de drager zeer scherp beeld moeten tonen. Dat blijkt uit documenten met tekeningen van een "ver doorontwikkeld prototype" die The Information heeft ingezien.

De headset is volgens het bericht voorzien van verschillende camera's om hand- en oogbewegingen te kunnen volgen. Daarmee kan de drager de bril bedienen.

De camera's aan de buitenkant van de headset kunnen daarnaast beelden van de omgeving doorsturen. Zo weet de gebruiker waar hij zich in een ruimte bevindt. Vervolgens kan de bril over de camerabeelden van de omgeving virtuele informatie tonen, net als bij augmented reality.

Apple heeft intern een prijs van 3.000 dollar gecommuniceerd. Daarmee zou het apparaat wel iets goedkoper zijn dan de HoloLens van Microsoft, die 3.500 dollar kost. Apple is volgens de berichtgeving van plan in het eerste jaar 250.000 exemplaren te verschepen.

Geruchten over een VR-bril van Apple doen al langer de ronde. Eerder berichtten verschillende media al dat de introductie van de bril gepland staat voor 2022. Ook The Information haalt dat jaartal aan.

Apple zou ook werken aan een goedkopere AR-bril, maar die zou pas op zijn vroegst in 2023 verschijnen.