De storing bij chatdienst Signal is in de nacht van zaterdag op zondag verholpen. Sommige gebruikers kunnen foutmeldingen zien en wat berichten missen door de storingsproblemen van zaterdag, zo meldt de ontwikkelaar van de app op Twitter.

De gemiste berichten zullen snel weer verschijnen, belooft Signal. Het probleem werd rond 1.30 uur Nederlandse tijd opgelost.

"Signal ondervindt technische problemen", schreef de dienst toen de storing vrijdagavond begon. "We zijn hard bezig om alles zo snel mogelijk te herstellen."

De problemen hielden in de hieropvolgende nacht en ochtend aan. Om 2.00 uur Nederlandse tijd zei Signal er "nog steeds aan te werken zo snel mogelijk extra capaciteit online te krijgen". De huidige servers zouden niet dusdanig zijn uitgerust dat ze de drukte op piekmomenten aankunnen.

Signal is een berichtendienst die vergelijkbaar is met WhatsApp, Telegram en iMessage. De nadruk ligt bij Signal op privacy: door gebruik van gespecialiseerde versleuteling zijn berichten niet zomaar door buitenstanders te onderscheppen.

Forse groei na aanpassing WhatsApp-beleid

Een oorzaak van de storing is niet bekend, maar Signal zag zijn gebruikersaantal recent fors groeien. Dat gebeurde kort nadat concurrent WhatsApp omstreden privacyregels introduceerde, waardoor data van niet-Europese gebruikers met Facebook gedeeld kunnen worden.

Tesla-topman Elon Musk riep zijn Twitter-volgers onlangs op om naar Signal over te stappen.