Apple zou de Touch Bar, de aanraakgevoelige strip met toetsen, bij een nieuwe versie van de MacBook Pro willen weghalen. Ook moeten de laptops weer worden opgeladen met een MagSafe-kabel, meldt een bron die bekend is met de plannen van het bedrijf vrijdag aan Bloomberg.

Volgens het persbureau wil Apple dit jaar twee nieuwe MacBook Pro's uitbrengen met schermen van 14 en 16 inch. Bij deze modellen zou de Touch Bar, die in 2016 werd geïntroduceerd, niet terugkeren. In plaats daarvan komt er weer een rij fysieke toetsen.

Apple zou ook terug willen naar het opladen met een MagSafe-kabel, die tot 2016 werd gebruikt. Nu laden MacBooks op via een USB-C-aansluiting, maar daar zou het bedrijf volgens het persbureau weer van af willen.

De oude MagSafe-poorten hebben een magnetische aansluiting. Dat kan handig zijn als een gebruiker bijvoorbeeld achter het laadsnoer blijft hangen. In de meeste gevallen valt dan het snoer op de grond en niet de laptop. USB-C heeft geen magnetische aansluiting.

Tot slot zouden de laptops ook een nieuwe versie krijgen van Apples eigen M1-chip, die vorig jaar werd geïntroduceerd. Daardoor zouden de laptops nog sneller worden, aldus het persbureau.