De grote next-gen update van de game Cyberpunk 2077 voor de Xbox Series X en de PlayStation 5 verschijnt in de tweede helft van dit jaar, meldt CD Projekt Red. Ook maakt de Poolse ontwikkelaar bekend dat de downloadable content (DLC) niet begin dit jaar wordt uitgebracht, maar op een later moment.

Cyberpunk 2077 kwam op 10 december uit, maar zat "tjokvol met bugs en problemen", aldus de recensie op NU.nl. De problemen leidden er zelfs toe dat Sony de game uit de digitale schappen haalde. Marcin Iwinski, medeoprichter van CD Projekt Red, bood woensdag in een video zijn excuses aan voor de problemen.

Ook gaf hij meer duidelijkheid over de gratis next-gen upgrade voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Met deze update moet het spel de capaciteiten van de nieuwe consoles volledig benutten. Eerder meldde de ontwikkelaar dat deze upgrade "ergens" in 2021 zou uitkomen, nu blijkt dat het gaat om de tweede helft van het jaar.

Iwinski beloofde ook dat Cyberpunk 2077 regelmatig updates zal krijgen. Binnen tien dagen moet de game een update krijgen die bugs en crashes moet oplossen. Over enkele weken volgt een tweede update met grotere veranderingen. Wat voor veranderingen dit precies zijn, is niet bekendgemaakt.

Omdat het bedrijf zo druk is met het realiseren van deze updates, wordt de DLC voorlopig uitgesteld. Deze zou aan het begin van 2021 verschijnen, nu is niet bekend wanneer de uitbreiding wordt uitgebracht.