Google test een nieuwe functie waarmee mensen via de zoekmachine naar video's van TikTok en Instagram kunnen zoeken, schrijft TechCrunch woensdag.

Het gaat om een sectie die 'Short Videos' heet en die te zien is in de zoekresultaten van de mobiele app en in een mobiele browser. Het gaat om een test met een beperkt aantal gebruikers. Volgens het bedrijf staat nog niet vast dat de functie daarna opgenomen blijft in de zoekresultaten.

Naast Instagram en TikTok zijn er bij de Short Videos ook zoekresultaten te zien van Googles eigen videoprojecten Tangi en YouTube. De afgelopen tijd heeft ook YouTube geëxperimenteerd met kortere videoformats.

Na het klikken op het zoekresultaat wordt de gebruiker niet naar de betreffende app gebracht, maar wordt de video geopend in een scherm in de mobiele browser. Dit moet ervoor zorgen dat het makkelijker is om weer naar de zoekresultaten binnen Google terug te keren, omdat gebruikers nog steeds in de webbrowser zijn. Zo probeert Google gebruikers langer vast te houden binnen zijn eigen systeem.