Een eigenaar van een Amerikaanse computerwinkel heeft Twitter voor de rechter gedaagd, omdat het sociale netwerk hem uitmaakte voor een hacker. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten.

De man fungeerde als bron voor de krant New York Post. Hij beweerde e-mails van Hunter Biden, de zoon van aankomend president Joe Biden van de Verenigde Staten, te hebben ingezien. Hij zou door de familie zijn gevraagd de berichten te redden van een kapotte laptop.

De beweringen van de man werden in twijfel getrokken, nadat bleek dat onder anderen de advocaat van Donald Trump hielp bij het bemachtigen van de vermeende e-mails. De Bidens ontkenden ooit opdracht te hebben gegeven om de schijf te kopiëren.

Twitter besloot verspreiding van het artikel in te perken en verbood de New York Post tijdelijk om nieuwe berichten te plaatsen. Het sociale netwerk bestempelde de man hierbij als potentiële hacker.

Gebombardeerd met bedreigingen en negatieve recensies

Later liet het bedrijf weten die term losjes te gebruiken, om ook iemand te beschrijven die zonder toestemming e-mails heeft ingezien door bijvoorbeeld de harde schijf te bekijken.

Dat heeft volgens de man tot grote reputatieschade geleid. "Zijn bedrijf ontving hierna bedreigingen en werd gebombardeerd met negatieve recensies", aldus de advocaat. "Hij wordt inmiddels door velen als hacker gezien door de acties van Twitter."

Met de rechtszaak hoopt de man Twitter te dwingen de uitspraken terug te nemen. Daarnaast eist hij een schadevergoeding van 500 miljoen dollar.