Xiaomi levert geen stekkerblokje meer mee bij zijn nieuwe telefoon, de Mi 11. Dat blijkt uit een aankondiging van het Chinese bedrijf op het sociale netwerk Weibo.

De Xiaomi Mi 11 wordt wel met een kabeltje geleverd, maar niet met een stekkerblokje. Xiaomi spreekt van een "belangrijke beslissing". "Tegenwoordig heeft iedereen veel ongebruikte opladers en dat is een probleem en last voor het milieu."

Xiaomi zegt door het ontbreken van een stekkerblokje een minder belastende verpakking te kunnen leveren. "We snappen dat deze keuze niet door iedereen begrepen zal worden", zegt het bedrijf. "Misschien zullen mensen er zelfs over klagen."

Met de beslissing volgt Xiaomi Apple, dat ook geen laders meer meelevert bij zijn nieuwe telefoons. Ook Apple zegt dat de meeste mensen wel een geschikt blokje in huis hebben. Critici noemen het echter een manier om extra geld te verdienen. Extra oplaadadapters zijn los te koop.

Volgens geruchten levert Samsung dit jaar ook geen adapter meer mee bij zijn Galaxy S21. Dat toestel wordt mogelijk in januari aangekondigd.