Facebook heeft de video Wappie van het programma Even tot hier verwijderd. In de video zingt Youp van 't Hek een variant van het lied Flappie. Een woordvoerder van BNNVARA heeft na berichtgeving van Hart van Nederland donderdag bevestigd dat de video is verwijderd.

De video zou in strijd zijn met de richtlijnen van het sociale medium. De woordvoerder laat weten dat BNNVARA niet van plan is stappen te nemen. "We vinden het heel jammer, juist omdat veel mensen zich in het liedje herkennen." De clip is overigens nog wel te zien op het YouTube-kanaal van Even tot hier en op de Facebook-pagina van BNNVARA.

Niels van der Laan en Jeroen Woe, de presentators van Even tot hier, hebben weinig begrip voor de actie van Facebook. "Vrij belachelijk dit...", schrijven zij bij een screenshot van de Facebook-pagina waarop duidelijk wordt dat de video is verwijderd.

Youp van 't Hek transformeerde zijn kersthit Flappie in het satirische tv-programma tot Wappie. De nieuwe versie, over mensen die de ernst van het coronavirus ontkennen, werd al gauw een hit op internet. Op het YouTube-kanaal van Even tot hier is het fragment in vier dagen tijd bijna 1,4 miljoen keer bekeken.

Het is niet duidelijk waarom de video is verwijderd. NU.nl heeft Facebook om een reactie gevraagd.