T-Mobile voert op 1 januari 2021 een inflatiecorrectie toe, waardoor "de meeste abonnementen" 1,6 procent in prijs stijgen, zo maakt de provider bekend op zijn website.

De prijzen stijgen voor mensen met een T-Mobile Thuis-abonnement en mensen met een mobiel abonnement van T-Mobile. De provider zegt de prijsverhoging te hebben gebaseerd op het inflatiepercentage dat door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is vastgesteld.

"Ieder jaar stijgen de prijzen in Nederland", schrijft T-Mobile. "Deze prijsinflatie heeft ook effect op onze kosten. Daarom verhogen we elk jaar de vaste maandkosten van de meeste abonnementen." Aanvullende abonnementsdiensten, zoals extra tv-pakketten, zijn een uitzondering op de verhoging.

Mensen met een abonnement dat na 1 oktober 2020 is aangevraagd, krijgen niet met een prijsverhoging te maken. "Dan is er zo weinig tijd verstreken dat de prijzen niet verhoogd worden."

Dit soort correcties worden elk jaar verrekend. T-Mobile verhoogde de prijzen begin dit jaar met 2,7 procent. Ook andere providers voeren inflatiecorrecties door. KPN en Ziggo deden dat in juli van dit jaar.