Techbedrijf Apple is volgens ingewijden van plan om in 2024 een eigen zelfrijdende passagiersauto te bouwen. De auto zou voorzien zijn van Apples nieuwe batterijtechnologie.

Apple zou al sinds 2014 bezig zijn met 'Titan', zijn project voor elektrische auto's. Het project wordt geleid door Doug Field, een veteraan van Apple die ook bij Tesla heeft gewerkt. Apple denkt dat er nu voldoende vooruitgang geboekt is om elektrische auto's voor het grote publiek te kunnen gaan bouwen, aldus de ingewijden.

De Amerikaanse iPhone-maker wil gebruikmaken van een nieuw soort batterijen, waarmee auto's een flinke afstand kunnen overbruggen op een volle lading. Details daarover zijn echter nog niet bekend. Hoe de auto geproduceerd zal worden, is ook nog niet duidelijk. Apple kan ervoor kiezen om dat door een autofabrikant te laten doen. Het bedrijf gaf zelf geen commentaar.

Het voertuig van Apple zou ook zelfstandig moeten rijden. Ook rivalen als Google-moederconcern Alphabet werken aan auto's die dat doen. Kenners wijzen erop dat er veel voor nodig is om elektrische auto's winstgevend te maken. Zo deed Elon Musk er zeventien jaar over om Tesla winstgevend te krijgen.