Samsung is begonnen met het uitrollen van de nieuwe versie van Android voor zijn smartphones. De Samsung S20-telefoons zijn als eerste aan de beurt schrijft de techfabrikant donderdag op zijn website.

In september bracht Google het nieuwe besturingssysteem Android 11 al uit voor zijn eigen Pixel-telefoons. Meestal duurt het dan altijd een paar maanden voor andere smartphonefabrikanten ook hun versie van Android 11 klaar hebben.

Dit heeft te maken met de eigen aanpassingen die fabrikanten doen aan Android. Samsung geeft Android altijd een make-over voor het een nieuwe versie uitbrengt. Hierdoor krijgen gebruikers niet alleen nieuwe functies vanuit Android 11, maar ook updates van Samsungs eigen aanpassingen.

De nieuwe versie van Android geeft gebruikers meer controle over hoe apps omgaan met hun data. Daarnaast kunnen chatapps gebruikmaken van nieuwe chatbubbels, waardoor je vanaf het homescreen sneller terug kunt naar een gesprek.

Naast de Samsung S20 is Android 11 ook aangekondigd voor de Note 20, de Note 10, de S10, de Z Fold, de Z Fold 2 en de Z Flip. Voor deze telefoons komt de nieuwe update in de komende weken volgens Samsung.