Google heeft volgens de Amerikaanse toezichthouder National Labor Relations Board (NLRB) twee werknemers bespioneerd. In een aanklacht schrijft de NLRB dat het bedrijf de wet heeft overtreden met het bespieden van twee werknemers die protesten tegen Googles beleid organiseerden.

Eind 2019 ontsloeg het bedrijf Laurence Berland, Kathryn Spiers en een aantal andere medewerkers die tegen het beleid van het bedrijf hadden geprotesteerd. Volgens de NLRB had Google Berland en Spiers niet zomaar mogen ontslaan.

Google zegt dat de twee werknemers interne veiligheidsregels schonden. De NLRB oordeelt dat zij onterecht zijn ontslagen en dat het bedrijf de schade moet vergoeden. Als Google weigert, zal het tot een rechtszaak komen.

Spiers zegt tegen The Verge dat de aanklacht van de NLRB ervoor kan zorgen dat Google de schade moet vergoeden, maar dat haar "reputatie niet kan worden hersteld".

Google laat aan The Verge weten dat het bedrijf zal blijven meewerken aan het onderzoek van de NLRB, maar benadrukt dat de werknemers de interne regels hebben overtreden.

De protesten waren onder andere gericht tegen een Google Cloud-proef bij de grensbewaking in de Verenigde Staten. Ook zouden sommige medewerkers het niet eens zijn met de gecensureerde versie van de zoekmachine van de techgigant in China.