Een 24-jarige Zuid-Koreaan heeft veertig jaar celstraf opgelegd gekregen, omdat hij vrouwen en meisjes afperste om naaktfoto's en pornovideo's van ze te krijgen. De beelden verkocht hij via een kanaal op berichtendienst Telegram, meldt persbureau Yonhap.

De man "gebruikte verschillende methoden om zijn slachtoffers te dwingen seksueel vernederend materiaal te maken en sluisde dat vervolgens door naar vele mensen", schrijft het gerechtshof van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Ook zou hij de identiteit van meerdere slachtoffers hebben bekendgemaakt.

Naast de celstraf worden ook zijn persoonlijke gegevens publiek gemaakt en moet hij een boete van 100 miljoen won (75.000 euro) betalen.

Justitie had een levenslange celstraf geeist. Vier medeplichtigen kregen celstraffen van zeven tot vijftien jaar opgelegd.

Tussen mei 2019 en februari van dit jaar werden 79 vrouwen en meisjes slachtoffer van wat de Zuid-Koreaanse pers "een van de grootste afpersingsnetwerken" in het land noemt. Zestien van hen waren minderjarig.