Het wordt voor gebruikers van Twitter weer mogelijk om een blauw vinkje aan te vragen. Dinsdag maakt Twitter bekend bezig te zijn met een nieuwe procedure om de identiteit van gebruikers te verifiëren.

Het blauwe vinkje staat achter de naam van geverifieerde gebruikers op Twitter. Dit systeem is bedacht om te zorgen dat mensen weten dat ze met het echte Twitter-account van iemand te maken hebben. Meestal gaat het hierbij om bekende personen.

Twitter is op dit moment bezig om het weer mogelijk te maken om de geverifieerde status aan te vragen. In een blogpost vraagt Twitter om feedback van zijn gebruikers om de procedure te stroomlijnen.

Sinds 2017 is het niet meer mogelijk om een blauw vinkje aan te vragen. Twitter zette alle verificatieaanvragen stop, nadat accounts van extreemrechtse groeperingen een geverifieerde status hadden gekregen. Hierop kwam veel kritiek van gebruikers.

Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer het precies weer mogelijk wordt om een account te laten verifiëren. Twitter houdt het op dit moment op 'begin 2021'.