Thomas Moyer, Apples beveiligingstopman, wordt verdacht van omkoperij. Hij zou plaatselijke autoriteiten tweehonderd iPads hebben aangeboden in ruil voor een vergunning om niet-zichtbaar een wapen te mogen dragen, blijkt uit berichtgeving van de politie in de Amerikaanse staat Californië.

De ondersheriff en een agent uit Sara Clara County hebben een deal gesloten met de Apple-topman, blijkt uit een twee jaar durend onderzoek door de autoriteiten. Moyer ging volgens de informatie akkoord met het leveren van tweehonderd iPads om wapenvergunningen te krijgen voor Apple-medewerkers.

De iPads waren samen 70.000 dollar (ongeveer 59.000 euro) waard. Moyer zou volgens de autoriteiten hebben beloofd de iPads te versturen, maar dat is nooit gebeurd omdat de betrokken ondersheriff en Moyer lucht kregen van het onderzoek.

De verdachten worden in januari volgend jaar verhoord over de zaak. De betrokkenen kunnen celstraffen krijgen als ze schuldig worden bevonden.

Volgens de advocaat van Moyer is de Apple-topman onschuldig. Volgens hem is de verdenking van zijn cliënt "nevenschade" in een omkopingszaak die bij autoriteiten speelt. "We twijfelen er niet aan dat hij zal worden vrijgesproken."

Apple heeft ook een eigen onderzoek uitgevoerd en vond geen bewijs voor verkeerd handelen van Moyer.

Correctie: In het originele bericht stond dat het om een vergunning voor een ongeregistreerd wapen ging, maar het gaat om een vergunning om een wapen niet-zichtbaar bij je te mogen dragen. Dit is aangepast in de tekst.