Google blijft de Chrome-browser voor Windows 7 nog tot zeker 15 januari 2022 ondersteunen, maakte de techgigant onlangs bekend in een blogbericht. Gebruikers die deze browser van Google nog gebruiken, kunnen dat in elk geval tot die datum veilig blijven doen.

In eerste instantie zou Google komende zomer stoppen met de ondersteuning voor Windows 7. Vanaf 15 juli 2021 zou Google Chrome op Windows 7 niet meer geüpdatet worden. Google heeft deze deadline nu met zes maanden verplaatst.

Het bedrijf merkt dat nog veel Chrome-gebruikers Windows 7 als besturingssysteem hebben. Met name het bedrijfsleven heeft meer tijd nodig. Uit een onderzoek van Google blijkt dat 21 procent van de bedrijven nog bezig is met de overgang naar Windows 10 en dat 1 procent er nog mee moet beginnen.

Microsoft heeft de ondersteuning van Windows 7 begin dit jaar stilgelegd. Het besturingssysteem wordt niet meer geüpdatet. Als er nu nog fouten in de software worden ontdekt, lost Microsoft deze in principe niet meer op. Dit kan gevaarlijk zijn als er een beveiligingslek wordt ontdekt.

Daarom spoort Microsoft alle Windows 7-gebruikers aan om over te stappen naar Windows 10. Microsoft biedt iedereen met een geldige Windows 7- of Windows 8-licentie een gratis update naar Windows 10 aan.