De regering-Trump heeft TikTok-eigenaar ByteDance vrijdag officieel uitstel gegeven om een deal te sluiten met Amerikaanse partijen. Het bedrijf krijgt vijftien dagen extra de tijd.

TikTok zou eigenlijk afgelopen donderdag verboden worden in de Verenigde Staten, maar door de verkiezingen en lopende rechtszaken ging dat niet door. Donderdag gaf het Amerikaanse hof van beroep ByteDance al meer tijd om documenten in te dienen voor het bezwaar tegen het decreet van president Donald Trump.

Nu heeft de regering-Trump besloten de ban nog niet in te laten gaan en ByteDance meer tijd te geven om afspraken te maken met Walmart en Oracle. De eigenaar van TikTok heeft nu tot 27 november om alles rond te krijgen.

ByteDance is onder druk van Trump een deal aangegaan met Walmart en Oracle. Trump heeft deze deal goedgekeurd. De regering-Trump meent dat gegevens van TikTok-gebruikers via het Chinese bedrijf bij de Chinese overheid terecht kunnen komen.

Daarom moet TikTok de Amerikaanse activiteiten bij een Amerikaanse partij onderbrengen. Hiervoor wordt door Walmart, Oracle en ByteDance een nieuw bedrijf opgericht: TikTok Global.