Facebook heeft zeven pagina's verwijderd die werden beheerd door Steve Bannon, de voormalige politiek adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat meldt The New York Times. Op de pagina's stonden berichten met misleidende informatie.

Ook werden er onjuiste berichten over stemfraude bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen gedeeld. De zeven pagina's werden in totaal door bijna 2,5 miljoen mensen gevolgd.

Facebook heeft ook twee video's verwijderd die door Bannon zijn gemaakt en verspreid. De filmpjes zetten volgens het platform aan tot geweld.

Twitter haalde vorige week al een account van Bannon offline en YouTube heeft een video verwijderd waarin de voormalig adviseur van president Trump pleitte voor geweld tegen twee belangrijke Amerikaanse functionarissen, onder wie de vooraanstaande immunoloog Anthony Fauci.

Bannon wordt gezien als een van de architecten van de verkiezingsoverwinning van Trump in 2016. Hij kreeg daarna een belangrijke adviseurspost in het Witte Huis, waar hij in 2017 weer vertrok.