De website van de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump is in de nacht van dinsdag op woensdag gehackt. Op de webpagina stond dat de site "in beslag genomen" was en de hackers beweerden toegang te hebben tot persoonlijke gesprekken van Trump met zijn familie en medewerkers.

De website toonde enige tijd de boodschap van de hackers, waarin stond dat "de wereld genoeg heeft van het nepnieuws dat Trump dagelijks verspreidt". Wat daarmee precies werd bedoeld, is niet duidelijk.

De pagina werd tijdelijk offline gehaald en is inmiddels weer terug in de originele staat. Het campagneteam van Trump meldt dat de autoriteiten het voorval onderzoeken.

Op de site schreven de hackers dat zij interne en geheime gesprekken van Trump, zijn familie en zijn medewerkers in handen hadden. Hier leverden ze echter geen bewijs voor. De hackers voegden eraan toe dat bezoekers van de site de gesprekken konden kopen als zij cryptovaluta zouden betalen.

Het campagneteam van Trump stelt dat er geen gevoelige data in handen van de hackers konden komen, doordat dergelijke gegevens niet op de website zijn opgeslagen.