De iPad-versie van Microsoft Office kan nu goed worden bediend met een aangesloten muis of trackpad. Dat heeft Microsoft dinsdag bekendgemaakt op zijn blog.

De nieuwe update wordt gefaseerd beschikbaar gesteld, waardoor het volgens de techreus "enkele weken" kan duren totdat iedereen er gebruik van kan maken.

Apple voegde eerder dit jaar muisondersteuning toe aan iPadOS, waardoor het besturingssysteem met een muisaanwijzer bediend kan worden. De functionaliteit werkt met bluetooth-apparaten en trackpads onder op Apples eigen toetsenbordhoes.

Hoewel de muis ook in Microsoft Office verscheen, functioneerde de productiviteitssoftware nog niet naar verwachting. Een recente update zorgt ervoor dat de muis naar verwachting functioneert.

Vergelijkbaar met computers

Met de update moet de iPad-versie van Office zich meer gaan meten met de desktopsoftware, die op vergelijkbare wijze bediend kan worden. Met de muis kan de fotogrootte worden aangepast of tekst worden geselecteerd.

Het startscherm van de Office-apps is ook aangepast met een gemoderniseerd en lichter ontwerp. Dit sluit volgens Microsoft aan bij het ontwerp van andere Microsoft 365-diensten.