Google heeft maandag aangekondigd een tabletmodus voor kinderen te introduceren. De virtuele omgeving Kids Space wordt eerst uitgebracht op een nieuwe tablet van Lenovo.

Een Android-tablet met Kids Space zal kinderen apps, boeken en video's aanraden, waarmee ze volgens Google kunnen "ontdekken, leren en plezier kunnen maken". Het besturingssysteem wordt hierbij aangepast op kinderen. Het gaat bijvoorbeeld om grotere iconen en veel plaatjes.

Kinderen kunnen ook hun eigen avatar vormgeven om hun account te personaliseren. Via verschillende schermen zullen ze ook worden aangespoord de tablet weg te leggen en andere activiteiten te ondernemen. Ouders kunnen nieuwe apps downloaden via de Google Play Store.

Google Kids Space komt eerst alleen uit op de Lenovo Tab M10 HD Gen 2. Later moet de modus ook op andere Android-tablets verschijnen.

Met de kindermodus bouwt Google voort op het al bestaande Family Link, waarmee ouders beter in de gaten kunnen houden wat kinderen online doen. Ze kunnen bijvoorbeeld filters instellen of de schermtijd voor hun kinderen bepalen.