Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'iPhone 12 Pro krijgt toch geen 120Hz-scherm, Apple komt onderdeel tekort'

De iPhone 12 Pro krijgt mogelijk toch geen scherm met een ververssnelheid van 120 beelden per seconde. Apple zou een belangrijk onderdeel tekortkomen, meldt Ross Young van analistenbureau DSCC maandag.
Door NU.nl

Apple brengt in het najaar naar verluidt vier nieuwe iPhones op de markt. De hoogwaardigste modellen zouden een 120Hz-scherm krijgen, meldde de doorgaans goed ingelichte Max Weinbach eerder. Hiermee wordt het beeld sneller ververst dan bij de huidige iPhones, die een 60Hz-display hebben.

Zo'n hogere verversingssnelheid komt vooral van pas bij het spelen van games en oogt vloeiender bij het scrollen door teksten. Concurrenten zoals Samsung en OnePlus bieden al telefoons met een snellere beeldverversing.

Maar volgens Ross, die de markt voor smartphoneschermen analyseert, komt de iPhone-fabrikant een voor de hardware van een 120Hz-display benodigd onderdeel tekort. Volgens Young moet Apple de verkoop van de iPhone 12 Pro uitstellen of het toestel uitbrengen met een ververssnelheid van 60 beelden per seconde. Volgens ingewijden heeft het bedrijf voor de laatste optie gekozen.


Lees meer over:

AppleIPhoneTech

Aanbevolen artikelen