Oculus gaat nieuwe eigenaren van een virtualrealitybril vanaf oktober verplichten om in te loggen met een Facebook-account. Dat schrijft het bedrijf op de website.

Bestaande gebruikers die nu een account via Oculus hebben, krijgen vanaf oktober een optie om met een Facebook-account in te loggen en dit aan het bestaande Oculus-profiel te koppelen. Mensen die het account niet aan Facebook verbinden, kunnen nog twee jaar gebruikmaken van het Oculus-account.

Vanaf 1 januari 2023 wordt de ondersteuning voor Oculus-accounts gestopt. Vanaf dat moment blijven VR-brillen bruikbaar, maar wordt de functionaliteit beperkt totdat een Facebook-account wordt gebruikt.

Het bedrijf verwacht dat sommige games en apps vanaf dat moment niet meer zullen werken voor mensen die niet willen overstappen. "Dat kan zijn omdat er functies in zitten die een Facebook-account vereisen of omdat de ontwikkelaar de ondersteuning stopzet."

Oculus zegt dat inloggen via Facebook ervoor zal zorgen dat sociale functies van virtual reality beter tot hun recht komen.