Met videobeldienst Zoom is het vanaf nu mogelijk om zogenaamd te videobellen vanaf een skischans. De app heeft verschillende nieuwe functies toegevoegd aan videogesprekken. Zo kunnen gebruikers Snapchat-achtige filters toevoegen en kunnen ze hun belichting aanpassen.

Het is voor gebruikers mogelijk om met de filters hun achtergrond aan te passen of zichzelf bijvoorbeeld konijnenoren te geven. Ook kan de app kleurenfilters toevoegen, waarmee gebruikers hun beeld roze of zwart-wit kunnen maken.

Verder krijgt de app verschillende emoticons, zoals klappende handen, een hartje en een verbaasd gezicht. Deze kunnen worden gebruikt tijdens een videogesprek en verschijnen dan links bovenin.

Daarnaast geeft Zoom gebruikers meer controle over hun camera en geluid. Zo kunnen ze kiezen uit meer niveaus van ruisonderdrukking en de belichting aanpassen. Ook kunnen gebruikers nu de intensiteit van het ingebouwde schoonheidsfilter aanpassen. De nieuwe functies zijn beschikbaar na de update van de app.

Zoom is een van de video- en vergaderprogramma's die vanwege de coronapandemie een groei doormaakt. De dienst concurreert onder meer met Microsoft Teams en Google Meet.