Een persoonlijk e-mailaccount van de voormalige Britse minister Liam Fox zou meerdere keren zijn gehackt door Russen, schrijven The Guardian en Reuters op basis van ingewijden. De hackers zouden hierbij overheidsdocumenten buitgemaakt hebben.

De Russen zouden door middel van een phishingaanval zijn binnengekomen. Details over de aanval zijn niet bekendgemaakt. Mogelijk heeft de voormalige minister zijn gebruikersnaam en wachtwoord op een neppe loginpagina ingevuld, waarna de aanvallers toegang kregen door daar een kopie van te maken.

Tot de gestolen informatie behoorden ook geheime documenten over handel met de Verenigde Staten. Die werden in oktober op Reddit gedeeld door een gebruiker die door het platform gelinkt werd aan een Russische organisatie die banden heeft met de Russische overheid.

De Britse minister Dominic Raab (Buitenlandse Zaken) zei eerder dat Russen de documenten vermoedelijk hadden buitgemaakt om de Britse verkiezingen van 2019 te beïnvloeden.

Een woordvoerder van de Britse overheid zegt dat er nog een onderzoek loopt naar de zaak. In het verleden heeft Rusland vaak ontkend zich in de Britse verkiezingen te mengen.