Microsoft wil de Amerikaanse tak van de videoapp TikTok overnemen, bevestigde het bedrijf zondag. Na een gesprek tussen Microsoft-CEO Satya Nadella en de Amerikaanse president Donald Trump besloot het concern rond 15 september tot een deal te komen.

Trump kondigde in de nacht van vrijdag op zaterdag nog aan de videoapp te verbieden in de Verenigde Staten. Met de verkoop van de Amerikaanse tak wil het Chinese moederbedrijf ByteDance het verbod voorkomen.

Volgens het voorstel van ByteDance wordt Microsoft verantwoordelijk voor de bescherming van alle Amerikaanse gebruikersgegevens. Daarmee zouden de zorgen op het gebied van privacy weggenomen worden.

TikTok ligt al langere tijd onder vuur in de Verenigde Staten. Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, kondigde vorige maand al aan een verbod te overwegen.

Volgens hem deelt ByteDance informatie met de Chinese overheid. Minister Pompeo vreest dat Peking op deze manier Amerikaanse burgers wil bespioneren en hun privégegevens wil opslaan.

Trump: 'Mogelijk verbieden we TikTok'
21
Trump: 'Mogelijk verbieden we TikTok'