De politie heeft donderdag woningen van twee negentienjarige mannen uit Spijkenisse en Winschoten doorzocht. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een internationale website die ddos-aanvallen aanbiedt.

De politie opende het onderzoek nadat een gameserver aangifte had gedaan van een ddos-aanval door de zogenoemde booterwebsite. Sinds januari zijn nog tientallen andere meldingen binnengekomen. Het gaat om bedrijven en instanties die slachtoffer zijn geworden van ddos-aanvallen door de website, meldt de politie. De politie maakt niet bekend om welke website het gaat.

Bij een ddos-aanval worden servers van een website bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer, waardoor ze bezwijken en reguliere bezoekers moeilijk of onmogelijk de site kunnen bezoeken. Het uitvoeren van een ddos-aanval is strafbaar.

De politie heeft bij de doorzoekingen onder meer computers en telefoons in beslag genomen. De politie vertelt aan NU.nl dat het onderzoek nog loopt en dat de twee verdachten nog niet zijn aangehouden. De twee mannen zullen later worden gehoord.