Na ZDNet meldt BleepingComputer nu ook dat er sprake is van ransomware: software die bestanden en systemen versleutelt en belooft deze vrij te geven als het slachtoffer een bedrag overmaakt.

BleepingComputer houdt nog een slag om de arm wat betreft de hoogte van het losgeld. Wel is de site zeker dat Garmin digitaal gegijzeld is, iets wat het bedrijf zelf bevestigt noch ontkent. De aanval zou donderdag voor het eerst door medewerkers van het bedrijf ontdekt zijn.

Garmin zwijgt in alle talen over het incident. Het bedrijf spreekt op zijn website alleen van "een storing" die "zo snel als mogelijk" opgelost wordt. Details ontbreken. NU.nl heeft het bedrijf om meer informatie gevraagd, maar tot nu toe geen antwoord ontvangen.

Gebruikers van een Garmin-sporthorloge kunnen deze wel blijven gebruiken, maar door de problemen kunnen resultaten niet automatisch gekoppeld worden met fitnessapps, zoals Strava of Runkeeper. Wel kunnen Garmin-gebruikers hun apparaat via USB koppelen aan een computer om de bestanden handmatig naar een dienst te uploaden.