Sony heeft donderdag een nieuwe draadloze televisiespeaker met een ingebouwde afstandsbediening gepresenteerd. De speaker is vanaf september in Nederland verkrijgbaar.

De SRS-LSR200 ziet eruit als een rechthoekig blokje met een afstandsbediening en een grote volumeknop aan de bovenkant. De speaker beschikt over een flink handvat en kan daaraan worden opgepakt en meegenomen naar een andere kamer, voor wie bijvoorbeeld gaat koken en de televisie wil blijven horen.

Het is ook mogelijk om van televisiezender te wisselen met de knopjes op de luidspreker. De luidspreker fungeert namelijk ook als een afstandbediening die volgens Sony "de meeste bekende tv-merken ondersteunt". De speaker is daarnaast uitgerust met de Voice Zoom-functie, die de "elementen van de menselijke spraak detecteert en naar voren brengt".

De luidspreker kan worden opgeladen in een laadstation. Na drie uur opladen zou deze zo'n dertien uur achtereen gebruikt kunnen worden. Op het laadstation en de kabels staan gekleurde cijfers om het aansluiten van de apparatuur makkelijker te maken.

De speaker gaat 220 euro kosten en is vanaf september in Nederland verkrijgbaar.