Apple wil pas in 2022 een periscopische zoomlens toevoegen aan zijn iPhones, zegt de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo tegen MacRumors. Met zo'n lens valt een stuk verder in te zoomen dan op huidige iPhones.

Periscopische camera's werken met prisma's en spiegels over de lengte van de telefoon om een groter zoombereik zonder kwaliteitsverlies mogelijk te maken. Telefoons van Samsung en Huawei maken al gebruik van dit systeem.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Semco zou een van de leveranciers worden van de cameraonderdelen, waarmee ook de autofocus van de lens sneller zou moeten worden. Het is niet bekend hoe ver de iPhone met de nieuwe zoomlens zal kunnen inzoomen. In andere telefoons wordt een optisch zoombereik van vijf tot tien keer gehaald.

In 2016 bracht Apple met de iPhone 7 Plus de eerste iPhone op de markt met een telelens om twee keer in te zoomen. Die lens wordt ook gebruikt om diepte in portretfoto's vast te leggen. Sinds het toevoegen van deze lens heeft Apple het bereik niet meer vergroot.