Amazon maakt het voor gebruikers van streamingdienst Prime Video mogelijk om meerdere profielen per account te maken. Daarmee krijgen verschillende gebruikers van één account afzonderlijk een kijkgeschiedenis. Ook wordt per profiel bijvoorbeeld bijgehouden welke afleveringen van een serie al door die persoon bekeken is.

Naast het hoofdprofiel kunnen op een Prime Video-account maximaal vijf andere profielen aangemaakt worden, maakt Amazon bekend op de hulpsectie van de website.

Amazon-gebruikers kunnen maximaal op drie apparaten tegelijk streamen. Een woordvoerder meldt aan NU.nl dat het bedrijf verder geen beperkingen aan het gebruik van Prime Video oplegt, zoals dat alleen mensen binnen hetzelfde huishouden een profiel mogen maken.

Bij het maken van profielen kan de beheerder ook een kindprofiel maken. Daarop worden films en series die geschikt zijn voor kinderen ouder dan twaalf jaar onzichtbaar gemaakt. Video's die zijn gedownload, maar niet per se aan die restrictie voldoen, zijn echter wel zichtbaar, waarschuwt Amazon.

Met de keuze om profielen te maken trekt Amazon de streamingdienst op aan de concurrentie, zoals Netflix, Disney+ en Videoland. Bij die diensten was het al langer mogelijk om afzonderlijke profielen te maken.

Aanvulling: Dit artikel is een dag na publicatie aangevuld met informatie over het maximum aantal apparaten dat met één Amazon-profiel bekeken kan worden en de verklaring van het bedrijf over andere beperkingen.