Samsung presenteert waarschijnlijk op 5 augustus zijn nieuwe Galaxy Note 20-telefoon. Volgens een tweet van het account Ice Universe, dat vaker kloppende informatie over nog onaangekondigde telefoons publiceert, gaat het toestel 999 dollar (885 euro) kosten.

De Galaxy Note 20 zou daarmee 50 dollar duurder worden dan de vorig jaar verschenen Galaxy Note 10. In Nederland kostte dat toestel 949 euro. Mogelijk gaat de nieuwe Note 20 in Nederland 999 euro kosten.

Naast de reguliere Galaxy Note verschijnt er waarschijnlijk ook een Note 20 Ultra. De prijs van dat toestel zou 1.299 dollar zijn. Het duurdere model van de Galaxy Note 10, de Note 10+, kostte vorig jaar bij verschijnen 1.099 dollar.

Samsung presenteert de Galaxy Note 20 waarschijnlijk begin augustus. Recent lekte al wel informatie over het toestel uit. Zo doken vorige week op een Russische website van Samsung afbeeldingen op van de telefoon. Op de plaatjes was een koperkleurig toestel te zien met een rechthoekig camera-eiland op de achterkant.

Ook stond er een pennetje bij, kenmerkend voor de Note-serie van Samsung. De plaatjes zijn inmiddels offline gehaald. Samsung heeft niet gereageerd.