Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Google Foto's zet back-ups uit om internetgebruik te sparen

Google heeft automatische back-ups en synchronisatie van bepaalde foto's uitgeschakeld om het internetgebruik te beperken, schrijft het bedrijf op een hulppagina.
Door NU.nl

Het gaat om foto's die normaal gesproken vanzelf vanuit berichtenapps als WhatsApp naar Google Foto's worden geïmporteerd en daar in mappen worden opgeslagen. Google wil het internetgebruik beperken omdat mensen "meer foto's en video's dan ooit delen" vanwege het coronavirus.

Als gebruikers weer willen dat dit automatisch gebeurt, kunnen ze dat handmatig instellen via de instellingen van de app. Dat moet dan voor specifieke apps. Ook kunnen mensen aangeven handmatig back-ups te maken van specifieke mappen met foto's.

Foto's waarvan eerder al een back-up was gemaakt, blijven gesynchroniseerd. Op de hulppagina van Google wordt uitgelegd hoe de automatische back-ups weer ingeschakeld kunnen worden. Naast voor berichtenapps geldt de beperking ook voor andere diensten, zoals Snapchat, Twitter en Instagram.

Het is niet bekend hoelang Google de automatische downloads uitschakelt en wat de impact daarvan op het internetgebruik is.


Lees meer over:

GoogleTech

Aanbevolen artikelen