Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Selfie

Google voegt kaartfunctie toe aan Google Foto's

Google brengt een update uit voor zijn Foto's-app. Met een van de nieuwe functies kun je op een wereldkaart zien waar je welke foto's hebt genomen.
Door NU.nl

De kaartweergave maakt deel uit van het vernieuwde zoektabblad in de app. Door op een kaart te tikken, kun je bekijken welke foto's op een bepaalde locatie gemaakt zijn.

De informatie voor deze functie is afkomstig uit locatiegegevens die vanuit de camera-app worden geïmporteerd. Overigens is het ook mogelijk om de locatiefunctie uit te schakelen.

Naast een vernieuwing van het zoektabblad zijn ook andere onderdelen van de app veranderd. Google Foto's heeft ook het Foto's-tabblad vernieuwd, waar alle foto's en video's op een rij worden verzameld. De miniatuurweergaven zijn iets groter geworden en verder uit elkaar geplaatst voor meer overzicht en video's spelen automatisch af.

Het bibliotheektabblad laat zien waar de foto's in de app vandaan komen, zoals WhatsApp of de camera-app. Daarnaast zijn op deze pagina de prullenbak en het archief te vinden.

Ook functie voor herinneringen zijn uitgebreid

Google heeft ook de functie voor herinneringen uitgebreid. Deze optie werd in september vorig jaar uitgebracht en laat de gebruiker oudere foto's bekijken op een manier die lijkt op Instagram Stories.

Met de laatste update zijn ook recente herinneringen te bekijken, net als collages met foto's van goede vrienden en reizen.

De update voor Google Foto's wordt vanaf nu uitgerold op iOS en Android.


Lees meer over:

GoogleAppsTech

Aanbevolen artikelen