Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
YouTube

YouTube introduceert hoofdstukken en vereenvoudigt navigeren door video's

YouTube heeft het donderdag mogelijk gemaakt om hoofdstukken toe te voegen aan video's op het platform. Dit moet het voor gebruikers makkelijker maken om door video's te navigeren.
Door NU.nl

Op desktop bevat de voortgangsbalk van de video kleine zwarte pauzes om aan te geven waar elk hoofdstuk eindigt en een nieuw hoofdstuk begint. Wanneer de gebruiker met de muis over deze balk gaat, wordt de titel van het hoofdstuk zichtbaar.

In de mobiele app zijn lichte trillingen toegevoegd om aan te geven wanneer een gebruiker bij een nieuw hoofdstuk is aangekomen. Zo kan bijvoorbeeld bij dit concert van Radiohead naar verschillende nummers genavigeerd worden.

De makers kunnen deze tijdstempels toevoegen in de beschrijving van de video. De eerste tijdstempel in de lijst begint met 00:00 en de video moet ten minste drie tijdstempels hebben, schrijft YouTube. Een hoofdstuk moet minimaal tien seconden duren.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.
Lees meer over:
YouTubeTech

Aanbevolen artikelen