Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Xbox series X

Xbox Series X kan oudere games van HDR en vloeiender beeld voorzien

Microsoft wil automatisch HDR-ondersteuning toevoegen aan oudere spellen die daar origineel niet over beschikten, als ze op de aankomende Xbox Series X-console worden gespeeld. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend.
Door NU.nl

Op de Xbox Series X zijn direct games te spelen die eerder op andere Xbox-consoles verschenen. Ook de spellen die bijna twintig jaar geleden verschenen worden voorzien van HDR-ondersteuning. HDR staat voor high dynamic range en betekent simpelweg dat die games meer contrasten en heldere kleuren krijgen.

Microsoft beschrijft niet precies hoe HDR wordt toegevoegd aan oudere games. Er wordt op de Xbox Series X een nieuwe techniek ingeschakeld, zodat het voor ontwikkelaars geen extra werk kost.

Ook kan de spelcomputer het aantal beelden per seconde (uitgedrukt als fps) van oudere spellen upgraden. Zo wordt "een aantal titels" opgeschaald van 30 fps naar 60 fps. Spellen die draaien met 60 fps kunnen een verdubbeling naar 120 fps verwachten.

De Xbox Series X verschijnt in het najaar zo rond de feestdagen. Naast krachtigere hardware voor mooiere games, krijgt de nieuwe Xbox ook een solid state drive (SSD) als geheugen, waarmee games en levels veel sneller ingeladen kunnen worden.


Lees meer over:

XboxMicrosoftTech

Aanbevolen artikelen